Issue with J3.7b3 testing my component

Issue with J3.7b3 testing my component

2 years 4 months ago - 2 years 4 months ago #1518 by Ruud van Lent

Hi, just a heads-up.
ran into an issue with my component under Joomla 3.7 (beta3).

the issue is as follows:
component-creator generates two helper files for the component: one in the administrator/helpers and one in site/helpers.
Problem is that bot helpers have the same class name eg: class MycomponentHelpersMycomponent

Now where does this go wrong:
It turns out that the new fields functionality (plg_system_fields) autoloads the helper classes and crashes my site with a Cannot redeclare class MycomponentHelpersMycomponent
e.g. when calling contenplugins in the component.

This is not correct. Two classes should never have the same class name :)

hope this helps :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 years 4 months ago #1521 by Andres Maeso

Hi Rud!

Thank you very much for the heads-up! We really appreciate feedback like yours. This issue will be sorted out before the next version is released.

Regards,

Andrés.


Andrés Maeso
Customer relations manager at Joomla Component Creator.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 years 4 months ago #1524 by Andres Maeso

Hi Ruud

Just to follow up on this matter. We have fixed the bug and it will be uploaded as soon as version 3.7 is released.

Regards,

Andrés.


Andrés Maeso
Customer relations manager at Joomla Component Creator.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
The following user(s) said Thank You: Ruud van Lent

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 years 2 months ago #1550 by Peter Skarsjo

Could you explain *how* you have fixed it, please? I am way beyond regenerating my component with CC and I will have to carry out the fix myself.
I have already tried a simple rename of the helper class in site. This only results in the class not being found, and the component crashes.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 years 2 months ago #1551 by arnoud van der Reest

I am also way beyond regenerating my component. Please explain how I can Fix this myself.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

2 years 2 months ago #1557 by Peter Skarsjo

The more I think about this issue, the worse I think it is. I guess it affects *all* your users, i.e. you are in a situation where *all* your users, at least most of them, have crashing components as soon as they upgrade to Joomla 3.7.

I would suggest you issue a warning, by email, to all your users *not* to update their Joomla installation until they have fixed this issue. I also suggest you publish instructions how to fix already generated components. Fixing your own engine is *not* enough.

Those affected by this may find this tip useful. I use a workaround to save the front side at the expense of loosing the admin side. I have renamed the component_name.php in the administrators/helpers directory. This crashes the admin component, but allows the front side to work. If you can manage temporarily without admin service for your component it may help you until CC publish a real fix.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.154 seconds
Powered by Kunena Forum

We use cookies so that you can place orders and we can provide a better service. You can control the use of cookies at the individual browser level. If you reject cookies, you may still use our website, but your ability to use some features or areas of our website may be limited.